Home Straipsniai
Šiandien pasinersime į žvejo kulinarijos pasaulį. Kaip nebūta keista, ne žuvį kepsim, o bandysim iškepti delikatesą žuviai :)
Daugelis kolegų turbūt iškarto pagalvos, kam išradinėti dviratį, jei viska galima nusipirkti. Deja, bet ką mes gaminsime, to nenusipirksi - norimo skonio, norimo kvapo, norimos frakcijos, norimo…
Vaikystėje dauguma iš mūsų gaudėme karosiukus kaime. Sugavus 5vnt, jau skaitėsi visai neblogas laimikis, o 10vnt, tai fantastiškas kibimas. Kartą sutikau kaimyną, kuris gryžinėjo iš žvejybos, pasiteiravus kaip kibimas - jis parodė sietelį su laimikiu. Likau apstulbęs, ten gulėjo kilograminės „lopetos“ ir kelios dešimty…
Skaityti: Kas slepiasi slaptuose buteliukuose ir maišeliuose
Spalvoti džiuvėsiai paskutiniu metu tapo hitu, vis daugiau žvejų apie juos kalba ir naudoja. Dar ne taip seniai, retas kuris žvejys atkreipdavo dėmesį į šį produktą, bet bėgant laikui, viskas pasikeitė. Išbande žvejai, suprato, kad šie spalvoti džiuvėsiai, kažkokiu stebūklingu būdu, pritraukia žuvis. Ir jie yra visiška…
Šiame straipsnyje papasakosiu apie uodo trūklio lervas. Dauguma iš jūsų tankiai savo žvejybose naudojat šias lervas, tad gal kaip kuri informacija pravers jums. Uodo trūklio lervos, tai pats universaliausias masalas visais metų laikais, todėl kažin ar rasime sportininką, kuris į varžybas atvyksta be uodo trūk…
Skaityti: Pradžiamokslis kaip elgtis su uodo trūklio lervomis
Su kuo eiliniam žmogui asocijuojasi kanapė ? Manau daugumai su narkotikais ir nusikalstama veikla. Bet žvejui kanapė, tai ne tik „žolė“. Jei manes kas paklaustų, koks augalinės kilmės komponentas veiksmingiausias viliojant žuvis, o ypač kuojas, neabejotinai pirmoje vietoje atsidurtų kanapė.
Reikalas tas, kad kan…
Privalumai gaudant negyva musės lerva
Pirmiausiai, negyvos musės lervos – tai inertinis masalas, o kaip žinoma, didelės žuvys labiau mėgsta neaktyvų masalą. Antra, pasibaigus žūklei, dauguma žvejų išpila i vandenį likuses lervas, lervos ant dugno vandenyje žūsta, žuvys jas randa ir maitinasi jau negyvomis. Jaukinimas n…