FeederFishing.lt Youtube
FeederFishing.lt Pinterest
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Įvarūs jauko priedai

Įvarūs jauko priedai 04 Mar 2015 21:11 #45

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Čia vieta diskusijoms, apie skystus ir sausus priedus, kuriuos dedame-pilame į jauką.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 04 Mar 2015 21:12 #46

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Trumpai apie vieną jauko preidą - DUONĄ.

www.feederfishing.lt/straipsniai/28-duona-geras-jauko-priedas


duona8.jpg
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
Last Edit: 04 Mar 2015 21:33 by rimas.
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 12 Mar 2015 11:17 #64

  • aslinas
  • aslinas's Avatar
Rimai, klausimas iš praktikos:
o šviežios duonos gabaliukai neištęžta, kai juos išmirkini prieš dėdamas į jauką?
Aš daug duonos (juodos ir baltos) ruošiuos jaukams. Bet visad stengiuos gerai išdžiovinti, tada jaukas net ir drėkintas gaunasi birus. Ir duona man dažniausiai yra pačios jauko bazės dalis. Reiks pabandyti, tavo receptą duoną naudot kaip stambesnį priedą
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 12 Mar 2015 11:21 #65

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Jei atskiram inde mirkinsi ir nepermirkinsi, neistes, bet turis gabaliuku padides.O jei ir isteztu, nera blogai, galima permirkyta duona pratrinti per sieta, o tada sumaisyti su jauku. Tolygiai pasiskirstys po jauka stambesnes duonos daleles, turincios savito, zuvims patinkancio kvapo ir skonio.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
Last Edit: 12 Mar 2015 11:40 by rimas.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: aslinas

Įvarūs jauko priedai 12 Mar 2015 15:05 #66

  • ėrnis
  • ėrnis's Avatar
  • OFFLINE
  • Aktyvus dalyvis
  • Posts: 70
  • Thank you received: 48
vakar žemupio plakiam patiko česnako ir anyžiaus kvapas (Y)
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 21 Mar 2015 12:55 #84

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Rimuk, aslinas, ėrnis, Andrius81

Įvarūs jauko priedai 21 Mar 2015 13:01 #85

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Taip pagaminti džiuvėsiai savo spalvos nepraranda, jauko nedažo, ismirkus vandenyje nesuyra, turis nesikeicia, tik tampa minksti. Bandyta šiltame vandenyje, po trijų h jokių pakitimų.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 21 Mar 2015 17:01 #87

  • Andrius81
  • Andrius81's Avatar
  • OFFLINE
  • Patyres žvejys
  • Posts: 104
  • Thank you received: 90
Rimai, o kaip dėl kvapo ir skonio?
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 21 Mar 2015 17:05 #88

  • Andrius81
  • Andrius81's Avatar
  • OFFLINE
  • Patyres žvejys
  • Posts: 104
  • Thank you received: 90
Oi, sori jau radau straipsnį! :)
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 21 Mar 2015 22:36 #97

  • aslinas
  • aslinas's Avatar
Rimai, didelis ačiū už puikų straipsnį. jaukus mėgstu gamintis pats, spalvotųjų trupinių receptūra buvo tai, ko dar neturėjau, bet ieškojau.
O tas sirupas ypatingai dažnai naudojamas pas mane vasarą ruošiant jaukus. Prikaramelizuoja visą jauką.


Ps. Str. Pabaigoje parašei "Jei ka pamiršau paminėti, klauskite, atsakysiu.".. kas ten šalia paprikos dedama?
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 22 Mar 2015 05:59 #98

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Dar dejau smulkiai maltu kmynu ir ozrages ;) Raudonu dziuvesiu kvapas gavosi labai maloniai kvapnus.

aslinas wrote:
Rimai, didelis ačiū už puikų straipsnį. jaukus mėgstu gamintis pats, spalvotųjų trupinių receptūra buvo tai, ko dar neturėjau, bet ieškojau.
O tas sirupas ypatingai dažnai naudojamas pas mane vasarą ruošiant jaukus. Prikaramelizuoja visą jauką.


Ps. Str. Pabaigoje parašei "Jei ka pamiršau paminėti, klauskite, atsakysiu.".. kas ten šalia paprikos dedama?
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: aslinas

Įvarūs jauko priedai 22 Mar 2015 11:25 #99

  • aslinas
  • aslinas's Avatar
Ožragė? Jėga. Pats mėgstamiausias mano prieskonis. O kmynai pas mane beveik visuose jaukuose įmaišyti mažu kiekiu.
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 22 Mar 2015 18:10 #100

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
aslinas wrote:
Ožragė? Jėga. Pats mėgstamiausias mano prieskonis.

Taip, apie ta pati kalbam ;)
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 30 Mar 2015 20:48 #113

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Eksperimentai ir gamybos procesas tęsiasi B)


DSC03713Small.jpg


Nauji kvapai ir skoniai .
Dalis stambios frakcijos, kuria norisi kuo greičiau išbandyti .


DSC03716Small.jpg


Laiko vos valandėlę užtrukau, rezultatą greitu laiku bandysim.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Andrius81

Įvarūs jauko priedai 31 Mar 2015 20:22 #116

  • aslinas
  • aslinas's Avatar
O kulinarine paslaptis brangiai kainuoja :)?
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 31 Mar 2015 20:33 #117

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Smulki frakcija su cinamonu ir kalendra.
Stambi frakcija sapalams ir vienam komerciniam telkiniui, kur tikslas bus karpiai, su siuo liqvidu :
www.coarsefishinganswers.com/under-a-ten...roundbait-and-liquid
Sapalams nerealiai veikia ir sis sonubaits jaukas, karsiams ne...

aslinas wrote:
O kulinarine paslaptis brangiai kainuoja :)?
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: aslinas

Įvarūs jauko priedai 31 Mar 2015 20:35 #118

  • aslinas
  • aslinas's Avatar
Kiekvienas eksperimentuoja savo smelio dezej
Attachments:
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 02 Apr 2015 21:33 #120

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
Last Edit: 02 Apr 2015 21:35 by rimas.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Rimuk, aslinas, Andrius81

Įvarūs jauko priedai 03 Apr 2015 20:25 #140

  • aslinas
  • aslinas's Avatar
Rimai, puikus darbas.. as kol kas patenkintas ir jauko kvepinimu granulemis. Ypatingai pavasarinese zuklese, lynai, karpiai, amurai.. dedu mazdaug 5-8 proc vienam kg. Ir palaikau kelias dienas sumaises.
O apie masallo kvepinima pilnai sutinku - kaip ir anksciau rasiau, veikia kiaurus metus. Paprastai purskiu cesnakiniu aliejum.
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 06 Apr 2015 19:33 #143

  • Andrius81
  • Andrius81's Avatar
  • OFFLINE
  • Patyres žvejys
  • Posts: 104
  • Thank you received: 90
Rimai, ne bloga receptūra! Bet ją galima panaudoti tik tada, kada žuvims galima duoti didelės frakcijos. Dar galima padaryti kitaip, paimam galvutę česnako, smulkiai supjaustom ir užpilam karštu vandeniu (ant galvutės česnako 200-500 ml vandens) per naktį duodam postovėt. Iš ryto maišom jaukus su šitu česnakiniu sirupu. Taip galima padaryti ir su mėtom.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas, aslinas

Įvarūs jauko priedai 24 Apr 2015 08:43 #197

  • urdupis
  • urdupis's Avatar
  • OFFLINE
  • Naujokas
  • Posts: 4
O kur perkat (gaunat) Ožragės?
:blink:
sakau pabandysiu, o bet nuėjęs maxej į prieskonių skyrių neradau :S
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 24 Apr 2015 17:33 #198

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Perku Kaune Urmo bazeje, skyriuje kur arbatos - prieskoniai, konkreciai ten kur maisto turgus, yra prieskoniu atskiras skyrius. Nors pirkes ne tik ten.
urdupis wrote:
O kur perkat (gaunat) Ožragės?
:blink:
sakau pabandysiu, o bet nuėjęs maxej į prieskonių skyrių neradau :S
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 24 Apr 2015 17:33 #199

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Perku Kaune Urmo bazeje, skyriuje kur arbatos - prieskoniai, konkreciai ten kur maisto turgus, yra prieskoniu atskiras skyrius. Nors pirkes ne tik ten.
urdupis wrote:
O kur perkat (gaunat) Ožragės?
:blink:
sakau pabandysiu, o bet nuėjęs maxej į prieskonių skyrių neradau :S
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 31 Jan 2016 18:56 #932

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Belaukiant atviro vandens sezono, labai niežti rankos :)))) Apie tai :
www.feederfishing.lt/straipsniai/63-bela...tviro-vandens-sezono


rimuciukas.jpg
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: aslinas, ėrnis, Domas, arunas345, Pocius, Renatas, rutkis

Įvarūs jauko priedai 05 Feb 2016 20:55 #1024

  • aslinas
  • aslinas's Avatar
Vyriškas kampelis, labai patiko. Man tik katilinėj pavyksta pasislėpt. :).. biskvitai pas mane labai eina. Tik ruosiuos kitu būdu. Lengvesniu šiek tiek, nes žmona konditerė :). Namie šito gero per akis. Todėl atskirai nekepu. Pagrinde būna šokoladinis ir medaus biskvitai (nors buvo ir alaus biskvito :)). Tarp medaus ir šokolado vienas esminis skirtumas be kvapo ir skonio - medaus ženkliai riebesnis. Ir kartu gaunasi daug aktyvesnis jaukas.. nes dalis jo pradeda po truputi judėti viršun.
Biskvitus sumalu blenderiu ir džiovinu netoli katilo arba ant saulės vasarą.
O kad jaukas būtų nesotus, tiesiog ženkliai padidinu sėlenų procentą mišiny. Jos visai nemaistingos, bet jauko aromatą perneša puikiai ir birumą pagerina..

Tas žaidimas su jaukais ir prasidėjo iš smalsumo.

Dabar svarstau, iš kur mažais kiekiais gauti žuvų miltų. Noriu pabandyti šaltam vandeniui
The administrator has disabled public write access.