FeederFishing.lt Youtube
FeederFishing.lt Pinterest

Dipų gamyba namų sąlygomis

 

Sveiki Žvejai. Šiandien noriu jums papasakoti kaip nedidelėm pastangom ir nedaug prietaisų savarankiškai pasigaminti skystą dipą ar liaudiškai kalbant purškalą žvejybai . Kaip pavyzdį paimsiu česnaką. Mano bandymai prasidėjo dar prieš dvejus metus, tada dar nieko nežinojau apie tokius dalykus, ir mano pirmi dipai buvo vandens pagrindu tai yra, išspausti česnakai sumaišyti su vandeniu. Būdavo dienų kada dar įdėdavau jūros druskos ar vanilinį cukrų dėl skonio. Ne galiu pasakyti, kad tokie dipai ne dirbdavo, bet pasakysiu kad gesdavo. Laikui bėgant susipažinau su dauguma žvejų iš kitų šalių ir daug ko iš jų išmokau, kaip ir pora receptų kaip pasigaminti skanių dipų. Tai va, kad pasigaminti ilgalaikį ir skanų dipą, kuris ne gestų ir dirbtų mums reikes: 1 - česnakų, 2 - spirito, 3 - glicerino, 4 - virinto vandens.

 

web Small

 

Česnakas mums reikalingas dėl savo aromato, spiritas, kad išgauti aromatą iš česnako, glicerinas, kad issaugoti ir duoti saldumą, vanduo - kad dipas būtų skaistesnis ir gerai išsipurkštų iš buteliuko. Česnakus geriau naudoti kaimiškus, o ne iš prekybos centrų, kur jie atvežami iš Kinijos, jie silpnesni negu mūsų kaimiški. Iš pradžių reikia viską pasisverti ir pamatuoti, patogiausia tai atlikti su medicininiu švirkštu. Ant mažų svarstyklių svėriau paruoštus česnakus, pvz: 100 gr česnakų, tai reiškia, kad ir spirito reikės 100 gr.

 
web1 Small
 
Toks santykis bus krapams, uogoms ir gyvos kilmės masalams, sanaudos bus lygios - vienas prieš vieną. O pvz kalendros, kanapių, krapų sėkloms, riešutams, pipirams ir kt., tai pakaktų 40 - 60 gr sėklų ant 100 gr spirito, kuo arčiau spirito proporcija bus lygi sėklų proporcijai, tuo aromatas bus stipresnis. Po svėrimo česnakas pjaustomas mažais gabaliukais
 
web2 Small
 
ir keliauja į stiklainį, kur ir užpilamas spiritu
 
web3 Small
 web4 Small
 
 
Stiklainį reikia stipriai sandariai užsukti ir palikti stovėti  tamsioje sausoje vietoje. Pritraukimo procesas turi vykti ne mažiau 2 - 3 savaites jei darome su spiritu, o jei su degtine - tai apie 3 mėnesius. Vėliau, kai ateina laikas, atidarome stiklainį ir su medicininiu švirkštu paimame mums reikalingą kiekį. Nereikia daryti visą kiekį iš karto, tegul toliau stovi mūsų trauktinė ir traukia dar daugiau aromato, kuo ilgiau stovės, tuo stipresnis aromatas bus. Reikalingas kiekis išskaičiuojamas pagal mūsų tarą kur ir bus laikomas mūsų dipas. Recepto proporcija yra: 50 procentų trauktinės, 25 glicerino ir 25 vandens. Aš tarai naudoju medicininius indelius-purškalus nuo vaistų (pvz purškalas į nosį Vibrocil)
 
web5 Small
 
ar nuo kitų ausų akių lašų, juos išrenku, išplaunu ir pavirinu. Bet galima naudoti ir firminius tuščius ar nupirkti  parduotuvėje kur prekiauja pilstomais kvepalais. Mano šiandieninė tara buvo 30 ml., tai aš paimiau 15 ml trauktinės, 7,5 ml glicerino ir 7,5 ml vandens
 
web6 Small
 
Viską kartu gerai išmaišiau ir išnešiau į balkoną išvėdinti spirito kvapą dalinai ar visiškai. Vėliau dipas keliauja į savo tarą ir yra visiškai paruoštas žvejybai. Ačiū už dėmesį, susitiksim žvejyboj.
 
 
Sužinokite naujienas pirmi!

Reklama

band
E-parduotuve