FeederFishing.lt Youtube
FeederFishing.lt Pinterest
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Įvarūs jauko priedai

Įvarūs jauko priedai 05 фев 2016 21:05 #1025

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
aslinas wrote:
Dabar svarstau, iš kur mažais kiekiais gauti žuvų miltų. Noriu pabandyti šaltam vandeniui

Pagooglink, tikrai yra firmos Starfish fish meal milteliu mazais pokeliais, gal 200 ar 250gr, tipo sausas kvapas.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 23 фев 2016 01:04 #1288

  • Tomas,Alytus
  • Tomas,Alytus's Avatar
  • OFFLINE
  • Dalyvis
  • Posts: 27
  • Thank you received: 12
Zinau zmogu kuris man paims zuvies miltu. Imsiu boiliu teslai
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas

Įvarūs jauko priedai 20 апр 2016 05:56 #1939

  • edmukas
  • edmukas's Avatar
o perliniu kruopu nemaisot i pasara?
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 02 мая 2016 15:10 #2051

  • Aleksas92
  • Aleksas92's Avatar
Iskilo toks klausimas, kadangi jau orai spraciai syla, vanduo irgi pradedi silt, tai idomu saldzius ir sotesnius jaukus kada pradet gamint ? Kokioj vandens temperaturoj jie jau dirba ?
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 02 мая 2016 16:08 #2052

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Aleksas92 wrote:
Iskilo toks klausimas, kadangi jau orai spraciai syla, vanduo irgi pradedi silt, tai idomu saldzius ir sotesnius jaukus kada pradet gamint ? Kokioj vandens temperaturoj jie jau dirba ?

Saldus jau dirba dabar, o dar geriau saldu ir su kalendros kvapu. Sotesnis jaukas reikalingas didelems zuvims. Jei gaudysi smulkua zuvi , arba labai mazai zuvies zukles vietoje, jaukas turetu buti itin smulkios frakcijos, o zuvies islaikyma taske, reguliuoti gyvu kiekiu. Jei gaudomos stambios zuvys ir jos aktyvios, jaukas turetu buti su stambiom detalem, rekomenduojama grudines kulturos, zinoma ir gyvi.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 02 мая 2016 16:08 #2053

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Aleksas92 wrote:
Iskilo toks klausimas, kadangi jau orai spraciai syla, vanduo irgi pradedi silt, tai idomu saldzius ir sotesnius jaukus kada pradet gamint ? Kokioj vandens temperaturoj jie jau dirba ?

Saldus jau dirba dabar, o dar geriau saldu ir su kalendros kvapu. Sotesnis jaukas reikalingas didelems zuvims. Jei gaudysi smulkia zuvi , arba labai mazai zuvies zukles vietoje, jaukas turetu buti itin smulkios frakcijos, o zuvies islaikyma taske, reguliuoti gyvu kiekiu. Jei gaudomos stambios zuvys ir jos aktyvios, jaukas turetu buti su stambiom detalem, rekomenduojama grudines kulturos, zinoma ir gyvi.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Aleksas92

Įvarūs jauko priedai 02 мая 2016 17:23 #2055

  • vygis
  • vygis's Avatar
Rimai,o tau kalendros kvapas visur veikia?Kiek as eksperimentavau,na upeje gal kazkiek ir geriau gaudant kuojas,stavinciame vandenyje skirtumo,kaip ir nejauciau,nors is kitos puses visi telkiniai skirtingi
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 02 мая 2016 18:35 #2056

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Mano megstamiausias priedas, man sis priedas veikia gerai plakiams ir karsiams.

vygis wrote:
Rimai,o tau kalendros kvapas visur veikia?Kiek as eksperimentavau,na upeje gal kazkiek ir geriau gaudant kuojas,stavinciame vandenyje skirtumo,kaip ir nejauciau,nors is kitos puses visi telkiniai skirtingi
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 02 мая 2016 19:05 #2057

  • vygis
  • vygis's Avatar
plakiams stovinciame vandenyje,kur gylis buvo 4-6m praeitais metai gerai grojo( berods dumcevo) krapai,a vat sekliau jis rezultatu nerode,upeje irgi negaliu pasigirti rezultatais,bet kur gilus telkiniai tikrai pasiteisino
Last Edit: 02 мая 2016 19:07 by vygis.
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 09 мая 2016 17:07 #2095

  • Aleksas92
  • Aleksas92's Avatar
Klausimas toks iskilo, jau kaip ir susile stipriai, todel mastau kaip cia geriau jauka pasiruosus. Ar neperspausiu jei i jauka naudosiu, aromix skirta karsiui + melasa + spalvoti dziuvesiai + dzikai/kukuruzai ? Ar visgi reiktu dar kuklesni ?
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 09 мая 2016 17:13 #2096

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Aleksas92 wrote:
Klausimas toks iskilo, jau kaip ir susile stipriai, todel mastau kaip cia geriau jauka pasiruosus. Ar neperspausiu jei i jauka naudosiu, aromix skirta karsiui + melasa + spalvoti dziuvesiai + dzikai/kukuruzai ? Ar visgi reiktu dar kuklesni ?

Viska ka isvardinsi teisinga. Su jauku viskas ok, tik su gyvais atsargiai, jei zukles vietoje zuvis neaktyvi, kad per daug i taska nepaduotum, ko pasekoje gali nesulaukti ir kibimo. Bet esme, kad norint karsio, turi buti jam taske padeta gyvu , kukuruzu, kas ji uzlaikytu taske.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: vygis

Įvarūs jauko priedai 09 мая 2016 17:38 #2097

  • vygis
  • vygis's Avatar
kiek bandes paciam paciam Nemuno aukstupi tai vidutineje sroveje (seryklos 50-60gr) idejus spalvotu dzuvesiu i taska momentaliai atsistoja sapaliokai kaip vaikai i mokykla stovi eileje,.....pradedant deti daugiau gyvu karsiai
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 09 мая 2016 17:41 #2098

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
vygis wrote:
kiek bandes paciam paciam Nemuno aukstupi tai vidutineje sroveje (seryklos 50-60gr) idejus spalvotu dzuvesiu i taska momentaliai atsistoja sapaliokai kaip vaikai i mokykla stovi eileje,.....pradedant deti daugiau gyvu karsiai

Labai teisingi pastebejimai.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 09 мая 2016 18:08 #2099

  • Aleksas92
  • Aleksas92's Avatar
Prie to pacio dar paklausiu ar teisingai mastau pati paruosimo jaukui procesa. Naudosiu jau isvardintus ingridientus, tai pradesiu nuo bazinio jauko, kuri drekinsiu aromix sumaisytu su vandeniu, sudrekinus jauka papildysiu ji melasa (pilsiu tiesiai i kibira), paliksiu kuriam laikui pabrinkt, o tada papildysiu dziuvesiais ir gyvais.
Koki kieki melasos naudoti i 2kg bazini jauka?
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 09 мая 2016 18:31 #2100

  • vygis
  • vygis's Avatar
del melasos,cia labai daug nuomoniu ir tureciau sutikti,kad visos jos turbut teisingos.Vieni melasa skiedzia su vandeniu tada drekina jauka,kiti maiso pasara tiesiai su gryna melasa po to dadrekina vandeniu ir t.t.Del visu tu aromu,aromix ir t.t,skaiciau vieno kolegos atsiusta straipsni,kaip maiso prancuzai ir patiko vienas niuansas,dauguma ju su aromixais maiso tik ZEME ar MOLI ir tik tada sumaiso su baziniu pasaru,jie motyvuoja tuo,kad zeme ir molis geriau absorbuoja kvapa ir ilgiau ji islaiko
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 22 июнь 2016 18:35 #2356

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 29 нояб 2016 14:37 #3670

  • libaranaus
  • libaranaus's Avatar
  • OFFLINE
  • Žvejys fanatas
  • Posts: 183
  • Thank you received: 162
Norejau pasitikslinti del skystu priedu.

Yra ju visokiu pagrindu (aliejaus, spirito, vandens, cukraus ir t.t.). Labiausiai man idomus spirito pagrindu, kadangi jie neklampus, nekeicia jauko mechaniniu savybiu, negenda, kaip vandens pagrindu. Bet ar pasidarius kokio priedo spirito pagrindu (kalbu apie skysta prieda i pasara pilti, o ne ant masalo purksti) uzteks kuri laika palikti atsukta spirito kvapui issibezdeti? Kazkaip ne taip lengvai tas spiritas isgaruoja ir ar zuvu po vandeniu negasdins? Kaip skystus priedus daryti su spiritu/degtine? Gal kas susidure?
Aciu.
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 30 нояб 2016 20:41 #3688

  • Andrius81
  • Andrius81's Avatar
  • OFFLINE
  • Patyres žvejys
  • Posts: 104
  • Thank you received: 90
Spirito pagrindu pagaminta daug firminių aromų, dipų ir busterių. Receptūra paprasta kaip ir purškalinių dipų. Paimk vieną dalį pvz kaliandros (už pagrindą imk tai, kokio kvapo nori kad būtų aromatas) ir užpilk ją spiritu lygiosiomis dalimis t. y. 50 ant 50. Po dviejų, trijų savaičių viską galima maišyti, tai 50 procentu trauktinės iš pvz kaliandros, 25 proc. glicerino, 20 proc. vandens ir 5 proc. sportinio betaino arba melasos. Jei nori, kad trauktinės koncentracija būtų labai stipri, tai po dviejų - trijų savaičių išspaudus ir nupylus trauktinę, užpilk ja naujas sėklas. Kai viską sumaišysi, išvėdink. Galima dar daryti iš gyvų masalų, bet čia yra keleta niuansų: 1) nereikia skėsti vandeniu; 2) prieš tai kaip viską užpilti reikia gerai viską išdžiovinti (kaip žuvį), pagrinde taip džiovina sliekus ir krevetes, musės lervas ir uodo truklio lervas reikia sutrinti, o ne džiovinti. Yra ir daug kitų rūšių prieskonių iš kurių galima pasigaminti trauktines, tai: kaliandra, gvazdikėliai, žvaigždinis anyžius, krapai, česnakai, kanapės ir t.t. Trauktines taip pat galima maišyti tarpusavyje. Mano nuomone receptas geras, bet brangokas. Siūlyčiau daryti iš kukurūzų sirupo, vieną iš tokių sirupo receptų įmečiau į temą "Skystų aromatizatorių ir dipų..."
Last Edit: 30 нояб 2016 21:15 by Andrius81.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: libaranaus

Įvarūs jauko priedai 01 дек 2016 09:44 #3692

  • libaranaus
  • libaranaus's Avatar
  • OFFLINE
  • Žvejys fanatas
  • Posts: 183
  • Thank you received: 162
Andriau, aciu,

asmeniskai man tai labai idomi info.

Tirstus aromiksus jau suprantu kaip pasidaryti, labai domina skysti kaip vanduo. Tikriausiai tuomet reikia pasigaminti labai stipria esensija, kad paskui uztektu 2-3 arbatiniu sauksteliu i vandeni ipilti, kad butu daug skonio, kvapo ir skysta.

Ateityje turiu daug eksperimentu, kuriais pasidalinsiu.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas, Andrius81

Įvarūs jauko priedai 28 дек 2016 20:43 #3986

  • sergej
  • sergej's Avatar
  • OFFLINE
  • Aktyvus dalyvis
  • Posts: 55
  • Thank you received: 5
Ar dazote jauka? Kokios firmos naudojate? Iskojau juoda Traper nes ji gire o jaukas kuris patiko rudas ir noresi paeksperimentuot.
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 28 дек 2016 20:50 #3987

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
sergej wrote:
Ar dazote jauka? Kokios firmos naudojate? Iskojau juoda Traper nes ji gire o jaukas kuris patiko rudas ir noresi paeksperimentuot.
Daugeliu atveju, kaip telkinyje tasmsus dugnas, jauka tamsiname. Pas kiekviena zveja manau ne vienas gamintojas naudojamas, tai pagal prieinamuma, kaina ir tikejima juo,individualu.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 18 янв 2017 17:25 #4141

  • libaranaus
  • libaranaus's Avatar
  • OFFLINE
  • Žvejys fanatas
  • Posts: 183
  • Thank you received: 162
Žmona komandiruotėj, galima ir į virtuvę užsukti :) Rimo šioje temoje įkeltas receptas, pagardintas keliais priedais. Labiausiai norėjau pažiūrėti kaip pavyks, tai sudėtis nėra labai jau gurmaniška, bet svarbiausiai struktūra puiki, kaip Rimas ir sakė, formos nepraranda, o su sudėtimi dar grįšiu pažaisti :)

Vis tiek rankų darbo dalykais labiau tiki nei pirktiniais :)

Ačiū už receptą,

nei žvyno!

16144183_1518627334818919_460121492_n.jpg
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas, Andrius81

Įvarūs jauko priedai 15 фев 2017 19:00 #4382

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: TomasG

Įvarūs jauko priedai 15 фев 2017 20:14 #4384

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Įvarūs jauko priedai 25 фев 2017 05:27 #4515

  • TomasG
  • TomasG's Avatar
  • OFFLINE
  • Aktyvus dalyvis
  • Posts: 49
  • Thank you received: 30
Vasara bandziau dėti sodos į pašarą viskas ok, bet kai paleidinėjau žuveliokus po varžybų puse buvo nugaišusiu.manau kad jie prisiryja tos sodos kuri jiems vidurius išpučia.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Egidijus