Spirito pagrindu pagaminta daug firminių aromų, dipų ir busterių. Receptūra paprasta kaip ir purškalinių dipų. Paimk vieną dalį pvz kaliandros (už pagrindą imk tai, kokio kvapo nori kad būtų aromatas) ir užpilk ją spiritu lygiosiomis dalimis t. y. 50 ant 50. Po dviejų, trijų savaičių viską galima maišyti, tai 50 procentu trauktinės iš pvz kaliandros, 25 proc. glicerino, 20 proc. vandens ir 5 proc. sportinio betaino arba melasos. Jei nori, kad trauktinės koncentracija būtų labai stipri, tai po dviejų - trijų savaičių išspaudus ir nupylus trauktinę, užpilk ja naujas sėklas. Kai viską sumaišysi, išvėdink. Galima dar daryti iš gyvų masalų, bet čia yra keleta niuansų: 1) nereikia skėsti vandeniu; 2) prieš tai kaip viską užpilti reikia gerai viską išdžiovinti (kaip žuvį), pagrinde taip džiovina sliekus ir krevetes, musės lervas ir uodo truklio lervas reikia sutrinti, o ne džiovinti. Yra ir daug kitų rūšių prieskonių iš kurių galima pasigaminti trauktines, tai: kaliandra, gvazdikėliai, žvaigždinis anyžius, krapai, česnakai, kanapės ir t.t. Trauktines taip pat galima maišyti tarpusavyje. Mano nuomone receptas geras, bet brangokas. Siūlyčiau daryti iš kukurūzų sirupo, vieną iš tokių sirupo receptų įmečiau į temą "Skystų aromatizatorių ir dipų..."