FeederFishing.lt Youtube
FeederFishing.lt Pinterest
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!!

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 06:12 #1222

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
varzybuskelbimas.jpg


LIETUVOS ŽVEJŲ MĖGĖJŲ 2016 m. VARŽYBŲ NUOSTATAI

DRENNAN TAURĖ

BENDROSIOS NUOSTATOS



1.1 Lietuvos žvejų mėgėjų varžybas organizuoja Feeder Fishing Team , Fideris, Ant-Bangos, Klubas Kibkit.lt klubai.

1.2. Pagrindiniai varžybų tikslai: populiarinti žūklę dugnine meškere, plėtoti žūklės mėgėjų bendravimą ir bendradarbiavimą, ugdyti šio žūklės būdo būsimus sportininkus, galinčius dalyvauti Lietuvos dugninės meškerės čempionate.


VARŽYBŲ ORGANIZAVIMAS IR VYKDYMAS

2.1. Varžybų organizatoriai yra klubai Feeder Fishing Team, Fideris, Ant-Bangos, Klubas Kibkit.lt

2.2. Organizatoriai yra atsakingi už varžybų starto vietos parinkimą ir paskelbimą, starto mokesčio surinkimą ir jo administravimą, varžybų dalyvių registravimą, etapo dienotvarkės paskelbimą, tvarkos ir saugos reikalavimų laikymosi kontrolę varžybų metu, varžybų taisyklių laikymąsi, laimikių svėrimą ir rezultatų fiksavimą bei paskelbimą, apdovanojimų ir prizų parengimą ir įteikimą, rezultatų paskelbimą.


2.3. Varžybose dalyvaujantys organizatoriai skiria teisėjų komandą ,kuri nagrinėja dalyvių skundus ir apeliacijas. Teisėjai gali taikyti sankcijas MŽT arba šių nuostatų pažeidėjams.

2.4. Varžybose gali dalyvauti visi pilnamečiai žvejai mėgėjai ir nepilnamečiai žvejai mėgėjai nuo 16 m. ( su savimi turintys asmens tapatybę įrodantį dokumentą) , jei kartu dalyvauja vienas iš tėvų ar globėjas, sumokėję starto mokestį.

2.4a. Varžybose negali dalyvauti žvejai sportininkai, dalyvavę Lietuvos dugninės meškerės čempionate.

2.5. Varžybos vykdomas asmeninėje įskaitoje.
2.5a. Kiekvienas dalyvis, atskiroms varžyboms gali registruoti vieną trenerį, bet treneris gali atstovauti keliems varžybų dalyviams, t.y tas pats treneris gali padėti keliems varžybų dalyviams. Trenerio registracija atliekama tik prieš etapo pradžią. Treneriais gali būti ir žvejai sportininkai .

2.6. Išankstinė dalyvių registracija vyksta elektroniniu paštu arba telefonu prieš kiekvienas varžybas. Registracija nutraukiama likus 6 dienoms iki varžybų pradžios. Registracijos tvarka ir kontaktinė informacija skelbiama išankstiniuose pranešimuose prieš kiekvienas varžybas. Bet kokie registracijos tvarkos pakeitimai įsigalioja tik paviešinus juos klubų organizatorių internetinėse svetainėse iki varžybų pradžios.

3.1. Starto mokestį sumoka visi prisiregistravę ir varžybose dalyvaujantys dalyviai.
Starto mokesčio dydis atskiram etapui nurodomas išankstiniame skelbime apie
būsimą konkretų etapą.

3.2. Starto mokestis mokamas prieš dalyvių registraciją. Starto mokestį renka ir administruoja varžybų organizatoriai.

4.1. Varžybų laikas skelbiamas likus ne mažiau kaip vienam mėnesiui
iki konkrečių varžybų pradžios, paviešinant informaciją klubų-organizatorių internetinėse svetainėse, bei pasinaudojant kitais informavimo šaltiniais.

4.2. Organizatoriai pasilieka teisę keisti varžybų vietą ar laiką dėl oro sąlygų ar kitų
priežasčių, iš anksto apie tai informuojant.

4.3. Kiekvienų varžybų metu dalyviai varžosi vieną dieną burtų keliu ištrauktuose sektoriuose. Gaudymo trukmė varžybų metu - 5 valandos. Varžybos prasideda šeštadienį ir baigiasi tą pačią dieną.

4.4. Varžybų dienotvarkė:

08:00 – 09:00 – vardinė dalyvių registracija varžyboms ir starto mokesčio surinkimas
09:00 – 09:30 – varžybų dalyvių instruktavimas ir burtų traukimas
09:40 – 1 signalas – įėjimas į sektorius
10:00 – 2 signalas – jaukų ir masalų tikrinimas
11:00 – 3 signalas – varžybų pradžia
16:00 – 4 signalas – varžybų pabaiga, laimikių svėrimas
17:00 – rezultatų skaičiavimas ir paskelbimas

4.5. Varžybų organizatoriai pasilieka teisę keisti varžybų dienotvarkę, iš anksto apie
tai informuodami dalyvius.
.
VARŽYBŲ TAISYKLĖS

5.1. Varžybų dalyviai, jų treneriai, teisėjai privalo laikytis MŽT ir šių nuostatų reikalavimų.
5.2a. Kiekvienam dalyviui pasiruošimui skiriama 80 min. Dalyvis, atvykęs į burtų keliu ištrauktą gaudymo sektorių vykdo paruošiamuosius darbus gaudymo zonoje. Po signalo “ jaukų ir masalų tikrinimas“ svaržybų dalyviui draudžiama perduoti jaukus, masalus ar įrangą, išskyrus sulaužytas fiderio koto dalis. Perdavimas vyksta tik su teisėjo leidimu. Po jaukų ir masalų patikrinimo, bet koks jaukų ir masalų perdavimas dalyviui draudžiamas.
5.2b. Dalyviui privalu naudotį sietą (skiaurę) tokio ilgio, kad sieto dalis, esanti vandenyje , būtų ne trumpesnė nei 1,5m.
5.3a. Tikrinamo jauko kiekis ( tikrinamas paruoštas, sudrėkintas ir persijotas, jaukas) skaičiuojamas kartu su gruntais, priedais ( kukurūzai, kanapės, aktyvatoriai, aromatizatoriai ir k.t.) ir neturi viršyti 12 litrų. Papildomus gruntus, priedus draudžiama laikyti sektoriuje varžybų metu.
5.3b. Maksimalus leidžiamas masalų kiekis – 2,5 litro, iš kurių uodo trūklio lervos neturi viršyti 0,5 litro.
5.3c. Bet kurį gyvulinės kilmės masalą, kabinamą ant kabliuko ar dedamą į jauką, rekomenduotina pateikti patikrinimui indelio gamintojo graduotuose indeliuose. Tuo atveju, kai dalyvis neturi tokiu indelių, teisėjas patikrina kiekius savo turimais graduotais indeliais.Jaukus patikrinimui rekomenduojama pateikti graduotuose kibiruose, kuriuose gradavimo padalos pažymėtos kibiro gamintojo. Tuo atveju, kai dalyvis neturi tokiu kibirų, teisėjas patikrina jaukų kiekį savo turimu graduotu kibiru.
5.4. Varžybų dalyviai privalo laikytis pagaunamos žuvies dydžio ir rūšies apribojimų reikalavimų, kurie nurodyti MŽT.
5.5. Jaukai ir masalai privalo būti natūralios kilmės. Dirbtiniai masalai (iš metalo, gumos, paralono ir pan.), imituojantys uodo trūklio, musės lervas, sliekus, negyvas žuveles, dirbtines museles ir k.t. yra draudžiami. Taip pat draudžiama naudoti skruzdžių kiaušinius, gyvas ar negyvas žuveles arba jų dalis, o taip pat masalus pagamintus iš žuvies ikrų ar varlių. Masalas turi būti pritvirtintas prie kabliuko perveriant jį.
5.6. Jei blogos oro sąlygos neleidžia pradėti varžybas, teisėjas gali nepradėti varžybų, o taip pat sustabdyti arba nutraukti varžybas.
5.7. Dalyviams varžybų metu draudžiama naudotis echolotais. Dalyvis negali gauti fizinės pagalbos iš šalies,išskyrus žodinę pagalbą iš savo trenerio.
5.8. Žuvis yra įskaitoma, jei ji sugauta savo sektoriaus ribose ir kabliukas yra žuvies galvos srityje. Žuvis, sugauta kitokiu būdu ar už savo sektoriaus ribų, yra neįskaitoma ir ją privalu nedelsiant paleisti.
5.9a. Leidžiama naudotis tokiomis sistemomis: paternosteris, simetrinė ir asimetrinė kilpos, in-line.
5.9b. Gaudymas „method“ būdu – draudžiamas.
5.9c.Draudžiama naudotis elektriniais signalizatoriais ar pakabukais. Kibimo nustatymas fiksuojamas tik fiderio viršūnėlės pagalba.
6.0. Varžybų dalyviams atsarginių meškerių skaičius neribojamas. Tačiau jiems galima vienu metu žvejoti tiktai viena meškere su vienu kabliuku.
6.1. Varžybų dalyviui varžybų metu išeiti iš sektoriaus galima tik su teisėjo leidimu. Tuo metu sistema (kabliukas, šeryklėlė) negali būti vandenyje.
6.2. Varžybų dalyviams draudžiama gauti pagalbą iš šalies, taip pat traukiant žuvį.
6.3. Tik dalyvio treneriui galima užeiti į savo dalyvio sektorių. Teisėjai turi teisę įeiti į kiekvieno varžybų dalyvio sektorių.
6.4. Dalyviai, sulaukę pirmojo signalo, įeina į savo sektorių ir ruošia jaukus, savo įrangą. Visam pasiruošimui skiriama 80 min. Patikrinimas prasideda nuo pirmojo sektoriaus. Draudžiama šerti ranka ar kita pagalbine įranga.Jaukinama tik šėryklėle. Po signalo „varžybų pabaiga“ jokia žuvis neįskaitoma, jei finišo signalo metu žuvis nebuvo visa iškelta iš vandens.
6.5. Kol neatvyko teisėjas sverti žuvies, visa žuvis laikoma siete, o sietas laikomas vandenyje.Dalyvis privalo dalyvauti tik savo žuvies svėrime, kontroliuoti svėrimo procedūrą ir pasirašyti žuvies svėrimo protokole su nurodytu sugautu žuvies kiekiu. Po to, kai svėrimo procedūra atlikta, protokolas pasirašytas, žuvis paleista, jokie protestai dėl žuvies svėrimo nepriimami.
6.7. Dalyvis gali palikti savo sektorių, tik po žuvies svėrimo ir paleidimo į vandenį.
6.8. Žuvies svėrimo metu sektoriuje gali būti : dalyvis, teisėjai ir dalyvio treneris.
6.9. Už šių nuostatų pažeidimą teisėjas gali paskirti pastabą. Varžybų dalyviui gavus trečią pastabą varžybų metu, jis bus šalinamas iš varžybų.


REZULTATŲ SKAIČIAVIMO IR VIETŲ NUSTATYMO TVARKA

7.1. Dalyvių užimtos vietos nustatomos pagal pagautos leistino dydžio žuvies
svorį. Dalyvis, kurio pagautos žuvies svoris yra didžiausias, užima pirmąją vietą
varžybose. Atitinkamai pagal žuvies svorį yra skiriamos vietos kitiems dalyviams.

PRIZAI IR APDOVANOJIMAI

8.1. Prizai ir apdovanojimai yra teikiami pasibaigus varžyboms.
8.2. Prizus turnyro dalyviams gali steigti organizatoriai bei varžybų rėmėjai. 1-3 vietų laimėtojai asmeninėje įskaitoje yra apdovanojami taurėmis, atminimo medaliais bei rėmėjų prizais.
Atskiras prizas „ Big fish“ yra steigiamas už didžiausią varžybų metu sugautą žuvį.


DALYVIŲ TEISĖS IR PAREIGOS

9.1. Bet kokie MŽT ir šių nuostatų pažeidimai varžybų metu nėra toleruojami. Dalyviai, akivaizdžiai ar piktybiškai pažeidę MŽT arba šiuos nuostatus, gali būti diskvalifikuojami iš turnyro.
9.2. Kiekvienas varžybų dalyvis yra atsakingas už savo veiksmus varžybų metu. Jis privalo laikytis visų saugaus elgesio taisyklių ir tai patvirtina savo parašu dalyvių registracijos protokole.
9.3. Varžybų dalyviams turų metu draudžiama vartoti alkoholį ir kitas svaiginančias medžiagas. Alkoholio ir kitų svaiginančių medžiagų vartojimas nebus toleruojamas.
9.4. Turnyro dalyviai privalo padėti vienas kitam nelaimės atveju.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
Last Edit: 20 фев 2016 10:31 by rimas.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Neziniukas

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 08:55 #1229

  • EDVD
  • EDVD's Avatar
  • OFFLINE
  • Patyres žvejys
  • Posts: 106
  • Thank you received: 19
Dalyvausiu Edvinas Daunaravičius
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 09:57 #1230

  • Orifejus
  • Orifejus's Avatar
  • OFFLINE
  • Dalyvis
  • Posts: 36
  • Thank you received: 18
Būtinai dalyvausiu (Tomas Lelys)

P.S. Ačiū organizatoriams už puikia idėją
Pagavai? Paleisk!!!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 12:58 #1236

  • arminas
  • arminas's Avatar
  • OFFLINE
  • Aktyvus dalyvis
  • Posts: 73
  • Thank you received: 40
Kazka praleidau skaitydamas man atrodo :) arba nerandu kur, kaip uzsiregistruoti.
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 13:05 #1237

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
arminas wrote:
Kazka praleidau skaitydamas man atrodo :) arba nerandu kur, kaip uzsiregistruoti.

Telefonu, el pastu , gali ir cia.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 13:10 #1238

  • arminas
  • arminas's Avatar
  • OFFLINE
  • Aktyvus dalyvis
  • Posts: 73
  • Thank you received: 40
Tada mane 6 numeriu i sarasiuka. GeraI?
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 13:12 #1239

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
arminas wrote:
Tada mane 6 numeriu i sarasiuka. GeraI?

Reik tik vardo ir pavardes :)
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 13:16 #1240

  • Tadas.A
  • Tadas.A's Avatar
  • OFFLINE
  • Patyres žvejys
  • Posts: 139
  • Thank you received: 119
Rimai ir as noriu dalyvaut
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 13:16 #1241

  • arminas
  • arminas's Avatar
  • OFFLINE
  • Aktyvus dalyvis
  • Posts: 73
  • Thank you received: 40
Teisingai :) Arminas Dambrauskas. o startinis mokestis paaiskes veliau, taip?
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 13:18 #1242

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
arminas wrote:
Teisingai :) Arminas Dambrauskas. o startinis mokestis paaiskes veliau, taip?

Startinis skelbime nurodytas.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 13:22 #1243

  • arminas
  • arminas's Avatar
  • OFFLINE
  • Aktyvus dalyvis
  • Posts: 73
  • Thank you received: 40
Savaitgalis isiblaskes, radau.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 16:44 #1244

sveiki,norejau paklaust kur butu galyma uzsiregistruoti siom varzybom? dekuj uz atsakyma :)
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 16:51 #1245

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Sveiki,
registruotis galima skelbime nurodytu el pasto edresu, nurodytu telefonu ir cia gali registruotis, kaip patogiau.
mazas666 wrote:
sveiki,norejau paklaust kur butu galyma uzsiregistruoti siom varzybom? dekuj uz atsakyma :)
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 21:01 #1253

  • Fishmantas
  • Fishmantas's Avatar
  • OFFLINE
  • Dalyvis
  • Posts: 31
  • Thank you received: 19
Užrašykite ir mane - Andrius Jucaitis
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 20 фев 2016 21:57 #1255

  • Mindebruz
  • Mindebruz's Avatar
Laukiu...Nesulaukiu. Busiu " Mindaugas Bruzas" :)
Last Edit: 20 фев 2016 21:58 by Mindebruz.
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 21 фев 2016 10:05 #1256

  • Rock
  • Rock's Avatar
Būtų neblogai sužinoti, kiek planuojama varžybų etapų, kur ir kad jie vyks.
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 21 фев 2016 10:12 #1257

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Viskas su laiku. Dabar reikia galvoti apie gegužės 28d vyksiančias varžybas. Po jų bus tolimesni darbai...Tada bus ir info.
Rock wrote:
Būtų neblogai sužinoti, kiek planuojama varžybų etapų, kur ir kad jie vyks.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Rock

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 21 фев 2016 13:55 #1259

  • Diablo
  • Diablo's Avatar
  • OFFLINE
  • Žvejys fanatas
  • Posts: 181
  • Thank you received: 74
Mane irgi i sąrašą prašyčiau Ruslan Carik
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 21 фев 2016 20:19 #1269

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
1. Edvinas Daunaravičius
2. Nerijus Blažinskas
3. Tomas Lelys
4. Evaldas Kunickas
5. Renatas Sadauskas
6. Arminas Dambrauskas
7. Aurimas Kučinskas
8. Andrius Jucaitis
9. Mindaugas Bružas
10.Ruslan Carik
11.Marius Pūras
12.Aivaras Babachinas
13. Vitalijus Matutis
14.Konstantinas Babachinas
15.Renatas Akunevicius
16.Ramunas Savanevskis
17.Mindaugas Sipavičius
18.Gintaras Zavarauskas
19.Darius Mikulskis
20.Alain Saily
21.Artūras Tankevič
22.Paulius Gabrilavičius
23.Arūnas Urbonas
24.Tomas Pakarskas
25Artūras Radževičius
26,Tomas Gaižauskas
27 Evaldas Tarasevičius
28.Domantas Jakatis
29. Arvydas Žukauskas
30.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
Last Edit: 23 фев 2016 19:03 by rimas.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: arminas, NerijusKl, marius76

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 22 фев 2016 10:06 #1277

  • Aivaras
  • Aivaras's Avatar
Sveiki, uzregistruokite
Aivaras Babachinas
Konstantinas Babachinas
Renatas Akunevicius
Aciu
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 22 фев 2016 17:20 #1278

  • Minde
  • Minde's Avatar
Sveiki,
Uzregistruokit
Mindaugas Sipavičius
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 22 фев 2016 19:19 #1279

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Jei kas is varzybu dalyviu noretumet tureti treneri sportininka, rasykite man, bandysiu padeti. Treneris nebutinas, bet jei norit patarejo, bandysim rasti :)
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 22 фев 2016 19:27 #1280

  • darencas
  • darencas's Avatar
  • OFFLINE
  • Žvejys fanatas
  • Posts: 246
  • Thank you received: 121
rasyk Rimai ir mani in kompanija
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 22 фев 2016 20:18 #1281

  • Tadas.A
  • Tadas.A's Avatar
  • OFFLINE
  • Patyres žvejys
  • Posts: 139
  • Thank you received: 119
Vo sarase yra net keletas matytu pavardziu

Saunios varzybos turetu gautis
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas

Mėgėjų žvejų varžybos - DRENNAN TAURĖ !!! 22 фев 2016 20:27 #1282

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Taip, neabejoju , kad bus naudingos visiems sios varzybos. Pabendrausim, pasimokinsim, patirties pasisemsim, diena turiningai bus praleista.

Tadas.A wrote:
Vo sarase yra net keletas matytu pavardziu

Saunios varzybos turetu gautis
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Tadas.A