FeederFishing.lt Youtube
FeederFishing.lt Pinterest
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Sensas taurė 2017m. Latvija

Sensas taurė 2017m. Latvija 15 May 2017 23:33 #6286

  • libaranaus
  • libaranaus's Avatar
  • OFFLINE
  • Žvejys fanatas
  • Posts: 183
  • Thank you received: 162
Viskas prasidėjo kaip ir turi prasidėti geri dalykai- ekspromtu.

Galvoje knybždėjo šimtai klausimų, kaip ir kiekvieną dieną, nesvarbu prieš žūklę ar jai pasibaigus. Buvo darbo diena, sprendžiau klientų problemas, o mintyse plaukiojau kartu su žuveliokais, maišiau jaukus, rišau sistemas. Taip besinarpliojant vaizduotėje susidūri su patirties stoka, kokius kabliukus rinktis, galbūt tas kvapas pranašesnis už kitą ir t.t. Rimas kantrus žmogus, todėl karts nuo karto nuotoliniu būdu jį užpilu savo jaunais klausimais. Su šia užduotimi susitvarkęs ir brūkštelėjęs keletą patarimų netikėtai uždavė klausimą ir man „Gal norit į varžybas Latvijoje, dar yra laisvų vietų“?

DSC_3389.jpg


Šia tema aš galiu labai išsiplėsti, nukrypti ir ne į žūklę, tačiau trumpai ir suprantamai- man svarbiausia praktika. Du bandymai, Ruslanas išvyksta, Kazimieras laisvas, tad greitas atsakymas „Rimai, dėkui, registruokite mane su Kazimieru“.

O tuomet jau vyksta kiekvienam sportininkui vienas maloniausių etapų- pasiruošimas. Nesvarbu ar tu būtum krepšininkas ar žaistum šachmatais, šiam laikotarpiui skyri bene daugiausia laiko. Rinkome informaciją apie vietą, komplektavomės šeryklas, jaukus, rišomės pavadėlius.
Sutarėme, kad išvykstame ketvirtadienį naktį, jau pradedame suprasti, kad laikas praleistas prie vandens telkinio, kuriame vyksta varžybos, labai smarkiai gali atsispindėti rezultatuose, todėl penktadienį norėjome skirti treniruotei. Mūsų džiaugsmui, kartu su mumis turėjo vykti ir Mantas, labai optimistiškai kartojau, kad viskas gerai, tilpsim tryse. Atvažiavom, parūkėm, pasijuokėm iš to „tilpsim tryse“ ir pajudėjom dviem ekipažais.
Kėlionė prabėgo greitai ir sklandžiai. Labai džiugino oras, su Kazimieru kalbėjom, kad jau neatsimenam kada be žieminių striukių/kombinezonų gaudėm. Po varžybų kalba jau sukosi ne apie striukes, o kaip nudegimus gydisim.

Atvykome, vieta puiki, šilta, nemažai matytų veidų, vietiniai labai svetingi. Tad truputį pabendravę sėdome tikrinti B zonos. Mantas iš karto renkasi tolimąją distanciją, bandys prisivilioti karšius ir karpiukus, mes su Kazimieru žvalgysimės ir ten ir ten, norim suprasti, kokia žuvis gyvena.

DSC_7025.jpg


O treniruotėje ėjosi visai neblogai. Buvom prisiklausę, kad dominuoja labai mažos kuojos, tačiau traukėme mažus karšiukus ir tai kėlė šypseną. Mantas tą dieną savojo „Big Fish‘o“ nesulaukė, bet užbėgant įvykiams už akių, varžybų metu jam jų pakako.

DSC_7016.jpg


Per varžybas,tiek pirmąją, tiek antrąją dieną sėdėjau A zonoje, tai yra kitame vandens telkinyje nei treniravausi. Man tai buvo vienintėlis organizatorių minusas, ne laiku sustabdyta registracija ir varžybos per du vandens telkinius. Tačiau prizinis fondas iš tiesų įspūdingas, tad labai daug neburnojau.

DSC_7040.jpg


O mes darėm kas nuo mūsų priklauso, pavyko pasistatyti mažus plakiukus ir tai leido pamažu didinti svorį. Pirmąją dieną iš kairės sedėjęs Latvis žūklę pradėjo iš tolimojo taško, tačiau man pradžia iš artimojo buvo tikrai puiki, 5 kibimai ir penki karšiukai krante, tad kaimynas ilgai nelaukęs perėjo į artimąją ir ne juokais pradėjo taršyti kuojas. Taip prakaitavom iki pat pabaigos, jis daug dažniau kuojas, aš rečiau bet karšiuką. Nuoširdžiai maniau, jog jis mane apgaudė, bet maloniai nustebau sužinojęs, kad tiek kaimyną iš kairės, tiek iš dešinės apgaudžiau aš. Iš esmės nieko daug nekeisčiau, tiesiog mūsų tempas ir technika dar nėra tokia, kuri baugintų varžovus ir padėtų juos aplenkti. Todėl dalyvaujame ir dalyvausime daugumoje rengiamų varžybų ir mažais žingsneliais judėsime pirmyn.

DSC_7085.jpg


Rezultatas po 2 turų, Kazimieras 39, aš 49. Rimas ir Mantas patenka į 10-tuką, kas feederiui yra labai didelis pasiekimas konkuruojant su daug didesnį tempą palaikančia plūdine. Mantas užlipa ant pakylos, o nuo 1 vietos jį skyria tik 10 gramų.

Toks tas mūsų žvejybinis pasaulis, burtai, sektoriai, technika ir profesionalumas.

DSC_7118.jpg


O mes su Kazimieru išmokom labai daug. Užimtos vietos jau seniai pamirštos ir viskas kas liko po varžybų susitelkė į kibirkštį akyse, sportinį pyktį, kurį pasilieki sau ir jo jau niekas neatims. Dabar svarbiausia B lyga, Skirvytė į kurią pajudėsim kupini motyvacijos ir energijos.

Visuomet norisi padėkoti mūsų stovyklos draugams Nerijui ir Arūnui, nes jie visada žmogiški, Rimui, Mantui, Olegui ir kitiems už dalinimąsi žiniomis, patarimus. Dėl tokių žmonių noras tobulėti vis stiprėja, o feederio pasaulis tampa vis artimesnis.

DSC_7092.jpg


Dalyvaukite, tobulėkite, dalinkitės ir bendraukite, nes tik praktika ir gera atmosfera gali padėti pasiekti kur kas daugiau.

Nei žvyno ir iki kitų susitikimų!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: rimas, EDVD, darencas, NerijusKl, marius76

Sensas taurė 2017m. Latvija 16 May 2017 05:55 #6287

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Smagu Linai buvo paskaityti, graziai mintys isdestytos !
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: libaranaus